Welcome to my page!!

I'm gonna share my and our experiences in NY as Japanese from today. For me life in NY is so much fun!! Many things are different from Japan and many things are the same... lol
Most of topics might be food though...
I hope you can enjoy:)
今日からニューヨークでの日本人としての体験を書いて行こうと思います。ニューヨークでの生活は…楽しすぎる!!日本との違いや共通点がいっぱい!!ほとんどが食べ物関連になりそうですが、楽しんでいただけたらと思います^^

Jun 30, 2010

New Japanese Food....

Now I'm not in Japan so it's not easy to make Japanese food because I need to think some alternative ingredients that we don't have here or expensive here.
But this inconvenience makes me think new recipes:) It's good to find new taste and sometimes it's better than what I cooked in Japan:)

Today I made kind of "Yakisoba".
http://en.wikipedia.org/wiki/Yakisoba
But I didn't have soft Yakisoba noodle so I used dried Chinese noodle (Which is not Ramen noodlehttp://en.wikipedia.org/wiki/Ramen). Also when I buy soy bean sprouts here, the package is too big for me. So once I buy it, I have to use them everyday!!
And usually I use onion, cabbage, carrots for Yakisoba but today I needed to use as many soy bean sprouts as I can so I didn't use them...
Here is the recipe.

Heat minced ginger with oil.
Add and stir sliced mushroom for a while and add soy bean sprouts.
Boil dried chinese noodle.
Add chopped pork and snow peas.
Seasoned with salt and pepper.
Add noodles.
At last add a TINY bit of Yakisoba sauce or Okonomiyaki sauce.

When I was stirring vegetables, it smelled sweet like when I was boiling corn.... and .... the taste was.... so good. Because soybean sprouts and snow peas were so sweet naturally. Then because of ginger? I was saving some of them for tomorrow lunch but when I finish dinner, I ate all of them... or not ginger but because of my American size stomach?

Simple is the best!!


こちらにいると、日本の食材が手に入らなかったり、高かったりするので、代わりの食材を考えなければならないことがよくあります。
しかし、代わりの食材が意外に日本で使っていたものよりおいしかったり、新しいレシピにつながることもあります。
そして、今日は焼きそばもどきをつくりました。
しかし、日本で売っている”やきそば”用のソバというものが無かったので、(あるところにはあるのでしょうが)乾燥中華そばを使いました。(ラーメン用ではないストレートのもの)
また、こちらでもやしを買うと、パッケージが大きすぎるため、一度買うと数日ひたすらもやしを使うこともあります。そんな今日もできるだけもやしを多く消費するため、普段ならばタマネギやキャベツ人参なども入れるのですが、もやし中心のシンプルなものにすることにしました。
レシピを簡単にご紹介。

ショウガをみじん切りにして油と一緒に炒めます。
薄切りにしたマッシュルームを加え、しばらく炒め、もやしを加えます。
別鍋で乾燥中華そばを茹でておきます。
細く切った豚肉と同じく細く切ったキヌサヤを加え、炒めます。
塩こしょうで味をつけ、茹でた中華そばを加えます。
最後にほんとに少量の焼きそばソース、もしくはお好み焼きソースを加えます。(色がつくかつかないか程度)

野菜を炒めていたときには、取れ立てのコーンをゆでているような甘い香りがしていましたが、食べてみると、本当にもやしとキヌサヤの自然な甘みが口に広がり、日本で売っているヤキソバ用のソバのような油臭さも無く、とてもおいしく出来ました。
ショウガが食欲を増進させたせいか、明日のお昼の分に取っておいたものまで結局は食べてしまい…。やはり胃はアメリカンサイズなのでしょうか…。笑

シンプルですが、素材の味がとっても生きたヤキソバとなりました!!

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