Welcome to my page!!

I'm gonna share my and our experiences in NY as Japanese from today. For me life in NY is so much fun!! Many things are different from Japan and many things are the same... lol
Most of topics might be food though...
I hope you can enjoy:)
今日からニューヨークでの日本人としての体験を書いて行こうと思います。ニューヨークでの生活は…楽しすぎる!!日本との違いや共通点がいっぱい!!ほとんどが食べ物関連になりそうですが、楽しんでいただけたらと思います^^

Jun 16, 2010

How to make curry (Japanese style? no.... I You Me style)


How to make my curry... I don't have recipe because I use what I have in refrigerator...
But I will write what I used tonight....
In the big pot, put some oil you like and add some minced ginger.
Cook for a while until you smell ginger and add sliced onion.
When onion get soften add curry powder and flour. Cook for a while and stir not to get burnt.
Add diced tomato and water.
Frizzle some beef with another pan and season with salt and pepper.
Put beef with all oil into pot and add bunch of vegetables like carrots, potatoes, zucchinis and mushroom what you have from hard one to soft one. Add bay leaf if you want. Season with salt, pepper, sake, soy sauce. Cook until get creamy.
Oh, chef Sue B will punish me because she gave me recipe writing class.... lol

どのようにこのカレーを作るのか。いつも冷蔵庫にあるもので作るのでレシビはありませんが、今日作ったものを載せたいと思います。
大きな鍋に油をしき、刻んだショウガを入れます。香りが 出るまで炒め、スライスしたタマネギを入れます。 タマネギが柔らかくなったらカレー粉小麦粉を加えこげないように混ぜながらしばらく火を通します。そしてカットトマトと水をゆっくり混ぜながら加えて行きます。別のフライパンで牛肉を塩こしょうとともに炒め、肉汁とともに鍋に加えます。人参、ジャガイモ、ズッキーニ、マッシュルームなどの野菜を固いものから順番に加えます。お好みでしたら、ローリエなども加え、塩、コショウ、酒、醤油などで味をつけます。クリーミーになるまで煮込みます。
あー、シェフSue Bにしかられそうです。レシピライティングの授業を受けたのに!!! 笑

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